Hvad er en Power inverter?

2022-04-29

En inverter (eller power inverter) er en kraftelektronikenhed, der bruges til at konvertere DC-spænding til AC-spænding. Selvom jævnstrøm bruges i små elektriske gadgets, kører det meste husholdningsudstyr på vekselstrøm. Derfor har vi brug for en effektiv måde at konvertere jævnstrøm til vekselstrøm.

Inverteren er en statisk enhed. Det kan konvertere en form for elektrisk kraft til andre former for elektrisk kraft. Men den kan ikke generere elektrisk strøm. Derfor er inverteren en konverter, ikke en generator.

Den kan bruges som en selvstændig enhed såsom solenergi eller bagstrøm til husholdningsapparater. Inverteren tager jævnstrøm fra batterierne og konverterer til vekselstrøm på tidspunktet for strømafbrydelsen.

En vekselretter, der bruges i elsystemets netværk til at konvertere bulk jævnstrøm til vekselstrøm. dvs. den bruges i den modtagende ende af HVDC-transmissionslinjer. Denne inverter er kendt som en grid-tie-inverter.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy